середу, 16 жовтня 2019 р.

Тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему «Правила дорожнього руху знай – життя та здоров’я зберігай!»





На виконання наказу начальника відділу освіти, молоді та спорту Новоархангельської районної державної адміністрації  Кіровоградської області від 20  серпня  2019  року  № 145  «Про проведення Тижнів знань безпеки життєдіяльності у закладах загальної середньої освіти району у 2019 / 2020  навчальному році » , наказу  директора  Новоархангельського НВО №2 від 30.08. 2019  року № 104  «Про організацію та проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності на тему «Правила дорожнього руху знай – життя та здоров’я зберігай!  », у відповідності до  «Положення про проведення Тижнів знань з безпеки життєдіяльності у дошкільних та загальноосвітніх  навчальних закладах  області в 2019-2020   навчальному році», згідно річного плану  Новоархангельського НВО №2 , з метою активізації роботи з попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, узагальнення та розповсюдження кращих форм і методів профілактичної роботи серед учасників навчально-виховного процесу в  Новоархангельському НВО №2 був проведений Тиждень знань Тижня знань безпеки життєдіяльності на тему:  «Правила дорожнього руху знай – життя та здоров’я зберігай! ».
Різноманітною за змістом і формою профілактичною роботою з питань попередження дорожньо-транспортного травматизму було охоплено 100%  учнів навчального закладу.
     Під час проведення загальношкільних лінійок  діти були ознайомлені з планом проведення тижня. Класними керівниками були проведені наступні  години спілкування «Щоб не трапилось біди, правил дорожніх дотримуйся завжди», «Будь обережним на дорозі»,   «Безпечна дорога до школи», «Твій друг – дорожній рух!» та  інші.  Під час цих виховних годин вчителі використовували різноманітні форми та методи роботи з дітьми такі як перегляд відеосюжетів, формулювання проблемних питань, складання пам’яток, читання та обговорення казок, відгадування загадок,  інсценізації, виконання практичних завдань, різноманітні ігри, вікторини, тренінгові вправи. 
  Під час проведення вищезгаданих заходів діти в ігровій формі повторили,  узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, продовжили розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення, мову, память, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків.
   На базі шкільних бібліотек  були організовані  виставки-огляди  літератури з  теми «Моя безпека на дорозі».
    Заступником директора з виховної роботи  Новоархангельської ЗШ І – ІІІ ступенів  Щербак Л.Д.  були розроблені пам’ятки для батьків «Дитина та вулиця».
    Під час практичного заняття з медичною сестрою діти мали можливість ознайомитися з правилами надання першої допомоги потерпілому під час дорожньо-транспортних катастроф. 
   Свої таланти діти могли продемонструвати взявши участь у виставці-конкурсі малюнків в «Безпечними вулицями».
По закінченні Тижня всі класні керівники та класоводи підготували та здали матеріали проведення Тижня.
Комісія з підведення підсумків відзначила кращі роботи  та визначила переможців.
Заходи, які педагогічний колектив Новоархангельського НВО №2  провів з 09.09 по 13.09.2019  року  були цілеспрямовані на формування у дітей ціннісного ставлення до власного життя та здоров’я, популяризації правил дорожнього руху серед дітей та молоді.  Всі заходи під час проведення  Тижня знань безпеки життєдіяльності на тему: :  «Правила дорожнього руху знай – життя та здоров’я зберігай! », пройшли на належному рівні. Кожен день був  цікавим, корисним та різноманітним.





 Презентація по підсумках проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності на тему «Правила дорожнього руху знай – життя та здоров’я зберігай!» 

Немає коментарів:

Дописати коментар