понеділок, 5 листопада 2018 р.

Присвячується 100-річчю В.О. Сухомлинському

У зв'язку  з дня народження видатного вчителя, письменника та поета  В.О.Сухомлинського у Новоархангельській ЗШ І - ІІІ ступенів був проведений семінар - практикум на тему "Педагогічні ідеї В.О.Сухомлинського в освітньому просторі", учасники якого працювали за таким планом :
  1. Виступ заступника директора з виховної роботи Новоархангельського НВО №2 Онищенко О.Б. на тему «В. Сухомлинський і школа XXI століття
  2. Виступ заступника директора з виховної роботи Новоархангельської ЗШ І – ІІІ ступенів  Щербак Л.Д.  на тему «Реалізація ідей В.О. Сухомлинського про захист життя дітей , збереження і зміцнення їх здоров’я, фізичного виховання і розвиток »
  3. Виступ вчителів початкових класів Новоархангельської ЗШ І – ІІІ ступенів з досвіду роботи за ідеями В. Сухомлинського. 
  1. Виступ вчителя української мови та літератури Новоархангельської ЗШ І – ІІІ ступенів Васильченко В.Я. «Актуальність педагогічних ідей В. Сухомлинського в практиці викладання предмету»
  2. Виступ вчителя математики Новоархангельської ЗШ І – ІІІ ступенів Романенко В.П. «Впроваджуємо досвід великого вчителя»
  1. Круглий стіл «Педагогічні ідеї В. Сухомлинського в освітньому просторі»  .









По закінченню круглого столу всі учасники семінару зробили спільний висновок що творчість та педагогічну спадщину славетного педагога-гуманіста, педагога-практика ХХ століття важко переоцінити. Образ учителя в сучасних умовах зазнає значної трансформації і знаходиться в залежності від соціально-культурних змін, що відбуваються в суспільстві. Гуманістичні ідеї Сухомлинського – це ідеї майбутнього. Педагогічні надбання Василя Олександровича з кожним роком привертають все більшу увагу науковців як у нашій країні, так і за кордоном. Розроблена українським практиком педагогічна система збагатила педагогічну науку новаторськими ідеями й положеннями, значно розширила теорію та освітню виховну практику і була своєрідним революційним етапом розвитку вітчизняної педагогічної думки, що заслуговує сьогодні на нове осмислення.     



Презентація на тему "Творчість В.О. Сухомлинського та Нова українська школа"


Виступ заступника директора з виховної роботи Новоархангельського НВО №2 Онищенко О.Б. на тему «В.О. Сухомлинський і школа XXI століття»

Немає коментарів:

Дописати коментар