четвер, 22 листопада 2018 р.

Тиждень безпеки дорожнього руху


На виконання наказу начальника відділу освіти, молоді та спорту Новоархангельської районної державної адміністрації від 22 жовтня  2018 року № 224 «Про проведення Тижня безпеки дорожнього руху» , з метою поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до школи і додому, з 12 до 18 листопада 2018 року був проведений Тиждень безпеки дорожнього руху. 

     Під час проведення загальношкільних лінійок  діти були ознайомлені з планом проведення тижня. Класними керівниками були проведені наступні  години спілкування «Щоб не трапилось біди, правил дорожніх дотримуйся завжди», «Будь обережним на дорозі»,   «Безпечна дорога до школи», «Твій друг – дорожній рух!» та  інші.  Під час цих виховних годин вчителі використовували різноманітні форми та методи роботи з дітьми такі як перегляд відеосюжетів, формулювання проблемних питань, складання пам’яток, читання та обговорення казок, відгадування загадок,  інсценізації, виконання практичних завдань, різноманітні ігри, вікторини, тренінгові вправи. 

  Під час проведення вищезгаданих заходів діти в ігровій формі повторили,  узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, продовжили розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення, мову, память, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків.


   Свої таланти діти могли продемонструвати взявши участь у виставках -конкурсах малюнків .
Також учнівським колективом були розроблені інформаційні плакати щодо правил користування громадським транспортом та поведінки у ньому.

   
Інформаційний буклет Ганнівської ЗШ І - ІІ ступенів 
Інформаційний буклет Новоархангельської ЗШ І - ІІІ ступенів 
Інформаційний буклет Синюхінського НВК "ЗШ І - ІІ ступенів - ДНЗ"
По закінченні Тижня всі класні керівники та класоводи підготували та здали матеріали проведення Тижня. Комісія з підведення підсумків відзначила кращі роботи  та визначила переможців.
Усі  проведенні заходи були цілеспрямовані на формування у дітей ціннісного ставлення до власного життя та здоров’я, популяризації правил дорожнього руху серед дітей та молоді.  



Немає коментарів:

Дописати коментар