вівторок, 27 листопада 2018 р.

День пам’яті жертв Голодомору


З 19 по 23  листопада у освітніх закладах Новоархангельського НВО №2 було проведено ряд заходів з метою вшанування пам’яті жертв голодомору, які були спрямовані на донесення до школярів масштабів жорстокості, з якою винищували український народ, виховання особистої стурбованості кожного за події тих років.
У рамках раніше складеного плану було приспущено Державий прапор України  та вшановано пам’ять загиблих від голоду хвилиною мовчання.
23 листопада були  проведені  лінійки , присвячені  Дню  пам’яті жертв Голодомору «Скорботна пам’ять поколінь». Учні переглянули документальні відео- та фотоматеріали, що дали змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках. Від озвучених та проілюстрованих фактів у багатьох школярів та учителів на очах з’являлися сльози. В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями: опухлі і змучені від голоду діти, зневірені та знедолені дорослі, люди похилого віку. Бібліотекарями були  організовані  тематичні  виставки  «Трагічні уроки історії». Проведено виховні години на теми «І плакала свіча в скорботі», «Пам’яті людської міст», «І пам’яті свічка не згасне», «Хліб – усьому голова» та ін.
Пам'ятаємо .......

Немає коментарів:

Дописати коментар